En krigsskadeundersøkelse foretatt av NSB viser at 32 jernbanevogner og tre lokomotiver til en samlet verdi av 4,5 millioner kroner er ødelagt. (31.07.1940)
Administrasjonsrådet forbyr flagging, opptog eller demonstrasjoner på kongens fødselsdag 3. august, etter ordre fra tyske myndigheter. (31.07.1940)
Tørken er tilsynelatende over. Etter et rekordtørt første halvår har juli blitt den våteste måneden siden målingene på Blindern startet i 1937. Det har falt 197,7 mm nedbør i løpet av juli. (30.07.1940)
Folk i Arbeidstjenesten driver nybrottsarbeid på mange gårder rundt omkring. Fokuset er å få mer dyrket mark, og mange gårdsbruk samarbeider om å for eksempel skaffe seg traktor, drive med hestebytte og gi gjensidige håndsrekninger. (Faksimile: Aftenposten Arkiv)
(30.07.1940)
Det norske skipet MS Tirranna av Tønsberg, som ble kapret 10. juni, blir lastet med 400 tonn drivstoff og andre forsyninger. Tyskerne fyller også skipet med omtrent 300 krigsfanger, og besetningen oppruster skipet til videre tysk tjeneste. (29.07.1940)
Den britiske ubåten HMS Sealion oppdager den tyske ubåten U-62 på overflaten sørvest for Stavanger. Sealion angriper med 3 torpedoer, men alle bommer på målet. U-62 dykker og forlater området. (29.07.1940)
Fra i dag er hele Norge igjen tilknyttet internasjonal lufttrafikk. Årets første trafikkfly fra Tyskland kommer til Fornebu i dag. (29.07.1940)
Sjømannskirken i London har blitt et viktig samlingssted. Kong Haakon og kronprins Olav deltar på dagens Olsok-gudstjeneste. (29.07.1940)
Som følge av okkupasjonen har Fotballforbundet avlyst Norgesserien og alle landskamper, men kretsene får arrangere lokale mesterskap. I Vest-Agder er det arrangert et lokalt bymesterskap mellom Donn, Start, Vennesla og Vigør. Start vinner alle sine kamper. (29.07.1940)
Riksrådsforhandlingene ligger litt brakk for tiden. Særinteressene rundt omkring i landet begynner også å dukke opp igjen, for nå er selve krigshandlingene kommet på avstand. Administrasjonsrådet får mange saker på bordet, og tyskerne presser rådet mer og mer. (29.07.1940)
Det svenske utenriksdepartementet avviser protestene som har kommet fra norsk og britisk side mot den tyske transittfarten gjennom Sverige. De kan ikke se at å tillate transitt gjennom Sverige er skadelig for Norge. De påpeker også at et lands nøytralitetspolitikk må være avhengig av de «möjligheter som stå till buds». (29.07.1940)
Det er søndag i Ski. En tyv er freidig nok til å gå inn på kirkegården og bort til sakristidøren midt under gudstjenesten og ganske rolig ta sogneprest Selmers sykkel. Sognepresten har syklet fra Kråkstad for å forrette gudstjenesten i Ski kirke. (28.07.1940)
Den tyske krigsmarine ved Seekommando Kirkenes overtar formelt Vardøhus festning. (28.07.1940)
Riksarkitekten tar initiativ til opprettelse av organisasjonen Brente Steders Regulering (B.S.R.), som skal utarbeide by- og reguleringsplaner for gjenreising av ødelagte norske byer. B.S.R. skal stå under tilsyn av generalinspektør Albert Speer i Berlin, mannen som har ansvaret for å omdanne Berlin til en verdenshovedstad med gigantiske praktbygninger. (27.07.1940)
Utenlandsruter skal åpnes igjen. Mandag kan man fly ruten Oslo – København – Berlin. (26.07.1940)
Den britiske ubåten HMS Thames oppdager en tysk konvoi på vei fra Trondheim via Stavanger til Kiel, med slagskipet Gneisenau i spissen. De avfyrer en torpedo mot Gneisenau, men treffer torpedobåten Luchs i stedet. Etter dette forsvinner Thames, enten ved kamper denne dagen eller ved å ha gått på en mine. (26.07.1940)
Administrasjonsrådet vedtar å opprette et eget gjenreisingsinstitutt i Kristiansund, som det eneste i landet. 28% av landets samlede krigsskade på bygninger ble påført Kristiansund. Arbeidet skal ledes av Sverre Pedersen. Byarkitekt blir Arne Korsmo. (26.07.1940)
Frivillige fra de nordiske landene og Nederland melder seg til tysk krigstjeneste. Tyskerne oppretter for disse en særskilt SS-divisjon ved navn Wiking, slik at de sikres plass. Avdelingen blir en del av Germanske SS, der mannskapene ikke er tyske, men «germanere» som har felles sak med det tyske folk. På bildet har syv norske statsborgere trukket i fiendens uniform og sverger troskap til Adolf Hitler. (26.07.1940)
Antallet voldshendelser har gått ned siden invasjonen. Noen mener dette skyldes mindre tilgang til alkohol. Til gjengjeld er det en økning av anmeldte tyverier, og det spekuleres i om dette skyldes økt varemangel eller at krigen bryter ned respekten for lov og normer. (26.07.1940)