Ved Harstad kino slås det opp plakater hvor publikum advares mot å demonstrere. Enhver antitysk demonstrasjon vil medføre avlysning av forestillinger. (15.01.1941)
Etter at radiosenderne Skylark A (sendt til Oslo) og Skylark B (sendt til Trondheim) ankom Norge med fiskekutteren «Havlys» i september, med Erik Welle Strand som skipper, har endelig Skylark B fått forbindelse med England etter en misforståelse med kodene. Det er studenter fra NTH som opererer senderen, og de må ut av byen for å koble 220 volt-senderen på kraftledningene fordi el-nettet i byen fortsatt bruker 150 volt. Gruppen rapporterer om tyske flåtebevegelser i Trøndelagsområdet og blir satt til å skaffe opplysninger om tungtvannsproduksjonen på Rjukan. Professor Leif Tronstad, som var sentral i byggingen av tungtvannsfabrikken, og fabrikksjef ved vannstoff-fabrikken på Rjukan, Jomar Brun, deler informasjon med gruppen i Trondheim. Gruppen sender regelmessig til England fra sin posisjon i Bymarka, vanligvis én gang i uka. (15.01.1941)
To ganger i måneden trykkes advarsel mot miner i lokalavisene. Flere har blitt drept eller skadet seg ved uforsiktig omgang med miner. (15.01.1941)
Konstituert statsråd Stangs nyordning av idretten møter motbør. Departementet strever med å skaffe ledere til idrettens særforbund, og de gamle idrettslederne tilbys nå å gjeninntre i sine gamle funksjoner. Det loves at idretten skal drives i «upolitiske former», men staten krever at departementet skal oppnevne idrettsleder som er forbindelsesledd mellom staten og idrettsorganisasjonene. Saken skal nå drøftes av særforbundene. (15.01.1941)
Aviser landet over presenterer lange lister over nye ordførere, varaordførere og formenn, som ledd i Hagelins reformer i kommunene. En god del av gamle ordførere oppnevnes på ny. (15.01.1941)
En italiensk ubåt angriper D/S Brask med en torpedo. Brask er på vei fra Oban mot Durban i en konvoi. Kapteinen og elleve av mannskapet blir drept, mens 20 redder seg i livbåtene. (15.01.1941)
Bispekollegiet sender brev til departementet der de uttrykker tvil om det nye regimet kommer til å holde seg til folkerettens bestemmelser og om staten vil «opprettholde orden, rett og rettferdighet slik vår kirkes bekjennelse forutsetter». De kritiserer især Hirdens voldelige opptreden, Høyesteretts tilbaketreden og inngrepet i presters sjelesørgeriske taushetsplikt. Biskopene ber departementet skape klarhet i dette. Bildet viser biskopene i 1941; Hille, Maroni, Fleischer, Berggrav, Skagestad, Krohn-Hansen og Støren. (15.01.1941)